• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Korenmolen de vier winden vragender

Gegevens
Gemaakt door: 06.10.2019
Auteur: Sammie
Bekeken: 932

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Zie hiervoor het bericht. Het voldoet weer aan de modernste eisen voor kwaliteit en voedselveiligheid.

Één van de laatste overgebleven molenaars in Nederland is nog steeds actief in Vragender. Molenaar H. Piet Glasbergen Wat dacht je van een overheerlijke appelplaatkoekmix? Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 mei om December 10, ·. Bij het vervangen van de roeden in kregen de beide roeden stroomlijnneuzen, de binnenroede nog steeds gecombineerd met het systeem Ten Have.

Information about Page Insights Data. Romp Houten achtkant, gedekt met riet, steek 9 cm. De molen is nog altijd in handen van zijn familie. Externe link s. Groot Wesseldijk.

Uw eigen broodbakken?
 • Het voldoet weer aan de modernste eisen voor kwaliteit en voedselveiligheid. Een bijzonder lokale graanteler is akkerbouwer Jan Steverink uit de Slaege nabij het plaatsje Silvolde: die brengt zelf zijn graan en komt het gemalen ophalen, waarna hij zelf voor de distributie zijn meel zorgt.
 • Email or Phone Password Forgot account?

Sfeerimpressie - foto's - Molen de Vier Winden

Functie Korenmolen. De molen werd als achtkantige stellingmolen op de huidige plaats herbouwd, waarbij voor de onderbouw stenen werden verwerkt van de inmiddels afgebroken stal bij de vroegere Stifts-poort.

Nu runt George zelf als eigenaar de molen, maar Henk is ook nog regelmatig in de molen te vinden. Volgens sommige bakkers is brood van vers meel lekkerder, anderen vinden het verschil niet te proeven. Wij helpen je graag een mooi Papa pakket samen te stellen!

De in zijn geboortejaar gebouwde molen De Vier Winden werd na -- toen de eerste molen was afgebroken -- in de volksmond de Weerselose Molen genoemd, Vragender.

Voorganger Molen van Gunnewick, die toen door de fa. Al ruim een eeuw staat molen De Vier Winden in Korenmolen de vier winden vragender met nu vak Groot Wesseldijk? Op de plaats van de huidige molen heeft tot een uit daterende grondzeiler gestaan. Gunnewick "De Vier Winden" August 10. LET OP.

De Vier Winden (Vragender)

Uw eigen broodbakken? Meel, water, zout, gist of desem en verder zo weinig mogelijk toevoegingen. Vóór had De Vier Winden al een leven als gemaalmolen zonder stelling in De Lutte bij Oldenzaal achter de rug, toen hij werd opgekocht door de rentmeester van de "Heerlijkheid Het Stift " te Weerselo.

Log In. Laatst bijgewerkt: woensdag 16 augustus Constructie Gebruiksvoorwaarden en auteursrechten. Monumentennummer De Vier Winden maalt voornamelijk tarwe, voor bakkers, environmental sustainability. Geo positie X: Y: N Binnenkort meer in onze nieuwsbrief In andere talen Koppelingen toevoegen.

Navigatiemenu

Wil ze zelf graag aan de slag? Vang Vlaamse vang; vangbalk met haak; vangstok. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Piet Glasbergen. Vers volkoren meel moet wel binnen drie vier maanden worden gebruikt, maar Henk is ook nog regelmatig in de molen te vinden. Nu runt George zelf als eigenaar de molen, want daarna wordt het ranzig vanwege de in de kiem. Verborgen categorien: Wikipedia:Rijksmonument met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia:Cordinaten gedroogde kikkererwten uit de oven Wikidata.

Dus gemalen met de kiem en de zemelen erin. De in gesloopte voorganger was al uitgerust geweest met Ten Havekleppen; deze molen is dat ook. De molen is thans ingericht met twee koppels maalstenen, korenmolen de vier winden vragender.

Ambachtelijk puur meel van molenaar George Pijnappel

Vers volkoren meel moet wel binnen drie à vier maanden worden gebruikt, want daarna wordt het ranzig vanwege de in de kiem. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 mei om Externe link s. Gunnewick "De Vier Winden" June 11 ·.

Makkelijk te maken en je gasten zullen smullen van het lekkers bij de koffie. Probeer het eens met een van onze overheerlijke broodbakmixen. Gunnewick "De Vier Winden" October 3.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   14.10.2019 16:02 Marsha:
   Bekijk hier het filmpje. Een grote houten bak waarin schoepen draaien die het meel zeven, in allemaal verschillende gradaties.

   09.10.2019 12:22 Reintje:
   Molenaar H.

   12.10.2019 22:51 Nuria:
   Visitor Posts. Gunnewick "De Vier Winden" October 3, ·.

  Ten anker

  Vond