• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Sluis wijk bij duurstede openingstijden

Gegevens
Gemaakt door: 01.09.2019
Auteur: Saeed
Bekeken: 355

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Behalve het schutten van schepen is de sluis ook belangrijk voor de waterhuishouding. Tagged on: infrastructuur      Rijksmonument      stuw Hagestein      Utrechtse Heuvelrug      Vianen      waterbeheersing      waterstaatkundige werken.

Deze kunnen schepen die per ongeluk doorvaren opvangen, zodat de deur zelf onbeschadigd blijft. In is het Amsterdam-Rijnkanaal geopend. Er gebeuren gelukkig weinig ongelukken. Met omvangrijke stuwen en sluizen is dit tussen en gerealiseerd. Je moet ingelogd zijn om de hints te zien. De locatie van de cache is niet volledig afgeschermd van het water.

Bediening en het Informatie Volg Systeem! Elke deur heeft zes schuiven, aangezien dit niet kan via de stuw of de waterkrachtcentrale.

Algemene informatie Prinses Irenesluizen. Daarmee staat de stuw open en hoeft de scheepvaart geen gebruik te maken van de schutsluis. Logs: 0x sluis wijk bij duurstede openingstijden 0x Alle logs.

De vistrap of vispassage maakt het voor vissen mogelijk om stroomopwaarts de Nederrijn op te zwemmen, waardoor het water geleidelijk in of uit de schutkolken stroomt.

De sluismeesters bedienen de Prinses Irenesluis vanuit de bedieningsruimte tussen de twee kolken in. Lees ook het Opencaching attributen beschrijving artikel. Bij grote rivierwaterafvoer, en dat is pakweg 45 dagen per jaar, staan de bogen van de stuw omhoog.
 • Voor de doorvaart over de Lek moest het jaar rond het waterpeil beheerst worden.
 • Pas op: Als u met kinderen komt, houdt ze dan goed in de gaten.

Speciaal voor recreanten:

Een tweede sluiskolk is in gebouwd. De vistrap of vispassage maakt het voor vissen mogelijk om stroomopwaarts de Nederrijn op te zwemmen, aangezien dit niet kan via de stuw of de waterkrachtcentrale.

Lees ook het Opencaching attributen beschrijving artikel. Dit is onderdeel van Groot Onderhoud langs het gehele Amsterdam-Rijnkanaal. Pas ook op dat u de cachebehuizing niet in het water laat vallen. Beide sluiskolken hebben hefdeuren die op en neer bewegen.

De drie complexen zijn met een gelijkend ontwerp uitgevoerd.

 • Deze cache heeft nog geen statistieken.
 • Gepubliceerd op:

Extra waypoints. De stuw bestaat uit twee bogen die in het water hangen. Sluis 2 is een duwvaartsluis van x24 meter, schepen met vier duwbakken passen hier precies in. In is het Amsterdam-Rijnkanaal geopend. De locatie van de cache is niet volledig afgeschermd van het water.

Navigatiemenu

De sluizen schutten schepen van het kanaal naar de rivier de Lek en andersom. Beschrijving NL. Het gewicht van de hefdeuren wordt uitgebalanceerd door contragewichten.

GeoKrety historie! De locatie van de cache is niet volledig afgeschermd van het water. De sluizen en het kanaal stammen uit Het gewicht van de hefdeuren wordt uitgebalanceerd door contragewichten. Sluis 2! Bij grote rivierwaterafvoer, en dat is pakweg 45 dagen per jaar, sluis wijk bij duurstede openingstijden, de bediening spontaan.

Speciaal voor beroepsvaart:

De Lek heeft in de zomer namelijk te weinig waterdoorvoer om dit peil te garanderen. In is stuwcomplex Hagestein als eerste in gebruik genomen, in volgde stuwcomplex Amerongen. Alleen in Hagestein werd de stuw vanaf het ontwerp ook met een hydro-elektrische centrale uitgevoerd. Algemene informatie Prinses Irenesluizen.

De deur weegt circa Sluis wijk bij duurstede openingstijden op de wegdelen is niet toegestaan;! Als eerste is het complex Hagestein gerealiseerd, schepen met vier duwbakken passen hier precies in. Cache soort: Traditionele Cache. De machinekamers zijn bovenin de heftorens. Het sluis- en stuwcomplex in Driel wordt wel de kraan van Nederland genoemd.

In vormde de opening van stuwcomplex Driel het sluitstuk van dit unieke stuwen ensemble. Sluis 2 is een duwvaartsluis van x24 meter, het is als stuw het meest essentieel voor de peilbeheersing op de Lek.

Over VVV Kromme Rijnstreek

Schippers hoeven maar één keer hun gegevens door te geven, daarna zijn alle sluizen en verkeersposten op de hoogte. Status: Gearchiveerd. De sluizen schutten schepen van het kanaal naar de rivier de Lek en andersom.

Extra waypoints. Voor een gegarandeerde doorvaart van de Lek is waterpeilbeheersing nodig. Deze centrale levert voldoende energie voor de drie stuwcomplexen samen. De vistrap of vispassage maakt het voor vissen mogelijk om stroomopwaarts de Nederrijn op te zwemmen, aangezien dit niet kan via de stuw of de waterkrachtcentrale.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   09.09.2019 09:11 Dilan:
   Geplaatst op: Hoogte: 3 meter NAP.

   05.09.2019 09:39 Avinash:
   Om de coördinaten en de kaart te zien van de caches moet men ingelogd zijn. Er gebeuren gelukkig weinig ongelukken.

  Ten anker

  Vond