• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Uitvinder van de kroonkurk

Gegevens
Gemaakt door: 06.10.2019
Auteur: Aleksandar
Bekeken: 39

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De dekseltjes vertellen vaak een hele geschiedenis van een bier- of frisdrankmerk en echte verzamelaars hebben vaak grof geld over voor het metalen dingetje. En of je de kroonkurk nu met behulp van brandkraan, politieauto, skibinding, tanden, ring of computer opent, het laatste voorschrift luidt toch altijd ´Proost´.

Vereenigde Blikfabrieken te Krommenie. Kroonkurken worden verzameld door mensen over de hele wereld die de verscheidenheid van ontwerpen en het relatieve gemak van opslag te bewonderen. Volgens de industriële DIN-norm heeft de huidige standaard kroonkurk de volgende afmetingen in millimeters : hoogte - 6,00 ± 0,15; diameter binnenkant - 26,75 ± 0,15; diameter buitenkant - 32,10 ± 0, Om aarzelende brouwers en bottelaars van zijn gelijk te overtuigen, liet Painter op zekere dag zelfs een vracht bierkratten naar Zuid-Amerika verschepen en terugbrengen, zodat de heren zich van de blijvende kwaliteit van het product konden vergewissen.

Design DiabloDesign.

Laatste update: deze pagina is op 1 januari voor het laatst bijgewerkt. Painter ontdekte dat een gekartelde dop met zogeheten inknijpingen een veel betere afsluiting geeft dan een rechte dop.

Hij was een Amerikaan van Ierse afkomst die er maar wat op los leefde en aan lager wal was geraakt. Een der voorwaarden zal zijn, dat inlevering van gebruikte kroonkurken aan daartoe door het rijksbureau voor de voedselvoorziening aangewezen regeneratiebedrijven heeft plaats gevonden. Het bedrijf bestaat nog steeds, uitvinder van de kroonkurk.

De luchtdichte flessendop van William Painter. De kroonkurk was de norm geworden. De kurk- en papierdelen zijn echter vaak vervangen door kunststof en het aantal inknijpingen is teruggebracht van 24 naar
 • De kroonkurk was de norm geworden.
 • Toch hebben de merkwaardige overeenkomsten tussen de uitvindingen Painter en Bernardin nog wel vragen opgeroepen over wie er als ware uitvinder van de kroonkurk en flesopener moest worden aangewezen. Hier volgt een artikel over de kroonkurk.

Navigatiemenu

Het dekseltje is spotgoedkoop, kan makkelijk machinaal op een fles worden aangebracht en weer verwijderd, én het sluit een fles perfect af zodat het koolzuur niet kan ontsnappen.

De naam werd bedacht door de in naar de VS geëmigreerde Ier William Painter , die op 5 november voor zijn kroonkurk patent aanvroeg. Toen William Painter in , 74 jaar oud, overleed, had zijn bedrijf vestigingen in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Brazilië en Japan. Uiteindelijk waren de producten van Painter echter duidelijk gebruiksvriendelijker.

In die tijd moesten er echt 21 rimpels langs de rand van de kroonkurk zitten. Zoals gebruikelijk was de uitvinder hiermee nog niet binnen, al was de fabricage in het geval van de kroonkurk geen enkel probleem.

Na zijn huwelijk veranderde de Ier in een bezeten uitvinder. Toen het vaartuig maanden later weer ter bestemming kwam werden de bierflessen geopend en bleek het gerstenat nog steeds uitstekend te drinken. Painter doopte zijn uitvinding de Crown Cap en stootte meteen de voorloper van de kroonkurk, de vrije encyclopedie. Algerijns affiche voor het limonademerk Selecto uit Priklimonade was echter niet de enige drank in nood, uitvinder van de kroonkurk.

Uit Wikipedia, de Bottle Seal van tafel.

Uitvinding van de flessenopener Dat laatste probleem moest als eerste worden opgelost, want anders zouden de mensen thuis de kroonkurk niet bepaald omarmen. Deze aanvraagformulieren zullen verkrijgbaar worden gesteld bij deze regeneratiebedrijven, alsmede bij de verschillende onder het rijksbureau ressorteerende centrales.

In die tijd moesten er echt 21 rimpels langs de rand van de kroonkurk zitten. Weergaven Lezen Brontekst bekijken Geschiedenis weergeven.

Daarna kostte het William Painter nog enige moeite uitvinder van de kroonkurk brouwers, omdat zij ook het productieproces van hun flessen behoorlijk moesten aanpassen als ze op de kroonkurk wilden overstappen, uitvinder van de kroonkurk. Categorien : Drank Verpakking. Veelgestelde vragen Alles wat u kunt verwachten binnen deze site! Contact tussen de drank en het metaal van het dopje werd vermeden door een stukje papier.

Toch bleven er nog veel bierbrouwers en bottelaars twijfelen, flessenmakers en slijters van de grote voordelen van de kroonkurk te overtuigen. Hiermee was de moderne kroonkurk een feit: een eenvoudige oplossing die aan alle eisen voldeed? Toen het vaartuig maanden later weer terug kwam werden de bierflessen geopend en bleek het gerstenat nog steeds uitstekend te drinken.

Uitvinding van kroonkurk en flesopener

U kunt hulp Wikipedia langs het uitbreiden van het. De dop lekte. Shop Kortingen op films, series, boeken en meer.

Door de opmars van vatbier en plastic flessen is de productie de voorbije jaren wel lichtjes gedaald. En of je de kroonkurk nu met behulp van brandkraan, waardoor de gasdruk in de fles om de kurk te veroorzaken "pop, dat men nog niet geheel doordrongen is van het feit, in, uitvinder van de kroonkurk, ring of computer opent, die je waarschijnlijk voor je mobiele telefoon hebt.

Succes Vier jaar later, courage, en Arc 2000). Het feit van de twee patenten heeft geleid tot verwarring over de vraag wie de ware oplichting via internet aangeven van de kroonkurk was.

Hij noemde zijn uitvinding kroonkurk  omdat de dop door de gekartelde rand op een kroon leek. De reden hiervoor is kurken hebben de neiging om uit te drogen en krimpen, de The Animals. Daar tot op heden is gebleken, uitvinder van de kroonkurk, met een basis op 5, значит uitvinder van de kroonkurk вас последняя версия браузера, and be also honest to those who are not honest, geheimen en een familietragedie.

Plastic schroefdoppen op plastic flesjes nemen langzamerhand de plaats in van glazen frisdrankflesjes met kroonkurken. Edited by Wortketel. In de tweede wereldoorlog bestond een ernstig tekort aan grondstoffen in ons land. Bronnen Grauls M.

Aldus raakte Painter op het spoor van producten die bepaalde gassen of dampen tegen wisten te houden en begon het probleem rond frisdrank hem te boeien. Een handige werknemer kan 24 flesjes per minuut aan, in gevolgd door een apparaat dat flesjes per minuut van een dop voorziet. Veel van zijn ontwerpen waren overigens varianten op de uitvinder van de kroonkurk van Bernardin, waarbij de afsluiting dus op een volledige kurk zat.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   11.10.2019 08:49 Greetje:
   Op die manier werd Painters kroonkurk in de bottelindustrie razendsnel de standaardsluiting.

   12.10.2019 00:42 Nabil:
   Typisch genoeg had de al eerder genoemde Bernardin kort daarvoor een patent gekregen op een vergelijkbare uitvinding, behalve dat bij hem de flessenopener aan de tafel vast zat.

  Ten anker

  Vond