• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe lang moet je belasting administratie bewaren

Gegevens
Gemaakt door: 09.09.2019
Auteur: Franca
Bekeken: 275

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Meestal zorg online boekhoudsoftware  ervoor dat je minder administratie-troep hebt;-. En als ondernemer zou ik me zeker aan die verstandige tip houden!

Dat betekent concreet dat bijvoorbeeld facturen uit en eerder de papiervernietiger in mogen. Welke verplichtingen hebt u als werkgever? Is de administratie niet in uw bezit, dan kan de inspecteur inzage eisen via een informatiebeschikking. LET OP: bij andere overheidsinstellingen kun je voor deze gegevens dan toch te maken krijgen met de wettelijke termijn van zeven jaar. Iedere ondernemer is wettelijk verplicht zijn administratie 7 jaar te bewaren fiscale bewaarplicht.

Als specialist in industriële automatisering ontwikkelt TBWB complete oplossingen op het gebied van interne logistiek. De rest van je administratie heb je nodig eventueel te bewijzen dat je een integere ondernemer bent en alles volgens het boekje doet;-.

En als ondernemer zou ik me zeker aan die hoe lang moet je belasting administratie bewaren tip houden. Ga daarom aan de slag met je digitale administratie bewaren op een efficinte manier. Voorbeeld fysieke documenten, die worden gescand of ingevoerd in de computer of als je van computersysteem wisselt. We staan voor een uitdaging om goed met deze digitale papiermassa om te gaan.

Alleen onder strikte voorwaarden mag je gegevens overbrengen naar een andere gegevensdrager conversie.

Maak kennis met een aantal van onze fiscalisten.
  • Iedereen weet wel dat de Belastingdienst eist dat stukken worden bewaard bewaarplicht.
  • Meer artikelen over Btw Meer artikelen over Boekhouding. Ook een agenda en contracten zijn voorbeelden die tot de administratie behoren.

Advieswijzer Kantoor aan huis Laatste update: 28 juni Gepubliceerd: 28 juni Maar voor wie geldt precies de bewaarplicht? Alleen onder strikte voorwaarden mag je gegevens overbrengen naar een andere gegevensdrager conversie. CTA aanmelden nieuwsbrief. Het maakt voor de bewaartermijn niet uit of u uw administratie digitaal bijhoudt, in een papieren variant of beide.

Hoe zorgt u er als sponsor voor dat de btw-aftrek op deze uitgaven correct en optimaal is?

  • Afspraken met ons over kortere bewaartermijnen gelden uitsluitend voor de Belastingdienst.
  • Welke verplichtingen hebt u als werkgever?

De bewaarplicht geldt ook voor computerprogramma's en bestanden, hoe lang moet je belasting administratie bewaren. De aangiftebrief voor de aangifte BTW ontvangt u in later dan voorheen. Bewaarplicht geldt ook digitaal Het maakt voor de bewaartermijn niet uit of u uw administratie digitaal bijhoudt, in een papieren variant of beide.

Dan vallen de gegevensdragers van die servicebureaus waarop gegevens staan over uw onderneming, ook onder de fiscale bewaarplicht. Hoe lang dien je alles te bewaren en wat precies. Laatste update: 24 januari Gepubliceerd: 24 januari Voor de overige gegevens kunt u met ons afspraken maken over kortere bewaartermijnen dan 7 jaar?

Page content

Meer artikelen over Btw Meer artikelen over Boekhouding. Bepaalde onderdelen van uw administratie worden aangemerkt als basisgegevens. Wilt u altijd op de hoogte zijn via onze nieuwsbrief? Advieswijzer Kantoor aan huis Laatste update: 28 juni Gepubliceerd: 28 juni

CTA aanmelden nieuwsbrief. Wij komen graag met u in contact Laat in onderstaand formulier uw gegevens achter en wij helpen u graag verder. De beveiliging van uw identiteit en uw persoonsgegevens staat voor ons voorop. Meld u direct aan. Voor kleinere ondernemingen heeft het niet zoveel zin.

Over de Belastingdienst

Voor kleinere ondernemingen heeft het niet zoveel zin. Rente eigen woning De onderbouwing van de aftrek van rente en kosten betreffende de hypotheek schuld op de fiscale eigen woning moet worden bewaard tot 5 jaar nadat de hypothecaire lening volledig is afgelost.

Het is altijd — elke dag weer opnieuw! U moet ook toestaan dat hiervan kopieën gemaakt worden. Neem dan gerust contact met ons op.

Een nieuw jaar is begonnen, wat betekent dat u een deel van uw administratie weer kunt vernietigen. De factuur is het belangrijkste document in de BTW.

Naast het feit dat je het als een zegen ervaart bij een controle van de Belastingdienst of als zij extra gegevens opvraagt ben je er ook blij mee in de volgende situaties:, hoe lang moet je belasting administratie bewaren.

Onroerend goed Er is een uitzondering voor stukken betreffende onroerende zaken. Uitzonderingen In verband met de herzieningstermijn van de aftrek voorbelasting voor onroerende zaken, moet u de gegevens van onroerende zaken 10 jaar bewaren, moet u bewaren. Ook alle administratie die van belang kan zijn voor de heffing van belasting van hoe appeltaart bewaren na bakken, maar wel aangenaam.

Maar een kantoor aan huis is lang niet altijd ook fiscaal aantrekkelijk!

Professional organizer / opruimcoach voor elk huishouden.

Wel dat u verplicht bent alle boeken, bescheiden en andere gegevensdragers te bewaren die van belang kúnnen zijn voor uw belastingheffing. Bewaarplicht geldt ook digitaal Het maakt voor de bewaartermijn niet uit of u uw administratie digitaal bijhoudt, in een papieren variant of beide.

De basisgegevens zijn: het grootboek, de voorraadadministratie; de debiteurenadministratie; de crediteurenadministratie; de inkoopadministratie; de verkoopadministratie; de loonadministratie; gegevens die van belang zijn voor de belastingheffing van derden.

Alles moet zeven of tien jaar worden bewaard. De rest van je administratie heb je nodig eventueel te bewijzen dat je een integere ondernemer bent en alles volgens het boekje doet. CTA aanmelden nieuwsbrief. Particulieren Niet-administratieplichtigen particulieren vallen niet onder de wettelijke bewaarplicht.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0