• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Zoete aardappel friet uit de oven krokant

Gegevens
Gemaakt door: 11.09.2019
Auteur: Paula
Bekeken: 220

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

En natuurlijk kan je het niet met gewone friet vergelijken maar dat hoeft ook niet. Ohh dat is jammer, maar wellicht kun je iets met de tips die ik in het artikel geef. Lotte - 02 jun.

En ik ben blij dat je het zo lekker vond! Tnx voor het recept! Dat je zo dol bent op iets dat je het bijna wel elke dag zou willen eten. Ja ik loop een beetje achter, want inmiddels heeft half Nederland al een recept gepubliceerd voor zoete aardappel friet uit de oven. Hoi Julia, ja dat kan, ze zullen dan altijd wel wat minder vers zijn, maar het kan prima. Margot - 01 jun. Ga jouw manier dan ook zeker een keertje uitproberen!

Beantwoorden Anja Super lekker eva. Sonja - 10 jul Dat was lekker?. Ik heb amandelmeel gebruikt, altijd goed. Beantwoorden Eef Graag gedaan. Dat wil wel eens helpen? Groetjes Elise. Kan ik ook twee bakplaten boven elkaar zetten in de oven.

Het kan inderdaad aan de stand van de oven liggen of dat de friet te dicht op elkaar ligt op de bakplaat. Klaar is kees. Beantwoorden Anja Super lekker eva!
 • Dat krijg je echt niet  voor elkaar met zoete aardappels, die zijn namelijk veel zachter van structuur.
 • En zo doe je het: — Verwarm de oven voor op graden. Of worden die dan minder knapperig?

38 reacties

Beantwoorden Ria liefdevoorbakken. Precies genoeg voor twee personen. Met deze ga ik ook zeker aan de slag! Zelf gebruik ik de boven en onder warmte van de oven om de frietjes te kunnen maken. Vanavond nog eens gemaakt op de juiste stand en ze werden al een stuk knapperiger! Och, nou ja, verslaving… je weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

 • Sonja - 10 jul. Misschien dat ik ze ooit ga maken in een gezonde bui.
 • Dat was lekker?.

Bedankt voor het recept. Think different. Geertje - 01 jun Wat is polenta. Zelf gebruik ik de boven en onder warmte van de oven om de frietjes te kunnen maken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief Voornaam Achternaam e-mailadres Privacyverklaring. Vraagje… bij mij blijven de friet een redelijk slappe bedoeling.

Crunchy zoete aardappelfrietjes

Knapperige zoete aardappelfrietjes. Ik heb er een nieuwe verslaving bij, namelijk: krokante zoete aardappelfrietjes. Wat slim om polenta te gebruiken!

Of het ligt aan de stand van de oven, dat wil ook wel eens veel verschil maken. Beantwoorden Angela Zou je ze ook in de actifry kunnen maken. Doe de frietjes in een kom met warm water en het zout. Wat slim om polenta te gebruiken. Beantwoorden Marijke Dank.

1. Laat de schil eraan

Zo crunchy als friet wordt het helaas nooit I wish! Inspiratie 14 jun Maaike Kooijman LinkedIn. Was de zoete aardappel en snijd hem in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Bereiding Verwarm de oven voor op graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Joyce - 01 jun. Vorig artikel Volgend artikel. Beantwoorden Eef Super om te lezen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe lekker ze ook zijn en hoe makkelijk om te maken, het blijft iedere keer weer lastig om ze knapperig te krijgen. Zoete aardappel past daar prima tussen, of het nu gebakken is of niet. Ik maak ze altijd met komijn en gerookte paprikapoeder.

Nav Social Menu

Ik heb amandelmeel gebruikt, altijd goed. Sonja - 10 jul. Graag gedaan! Francine - 01 jun.

Home Met deze 6 tips worden je zoete aardappelfrietjes gegarandeerd knapperig. Dit is echt een superrecept, maar is wat ons betreft het belangrijkst om de frietjes cht knapperig te krijgen. Het kost iets meer tijd, thx.



Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   12.09.2019 21:56 Nathanael:
   Zoete aardappelfrietjes hebben we zo vaak gemaakt dat we een groot verschil merkten in het gebruik van een bakplaat versus een ovenschaal. Lotte - 02 jun Wat slim om polenta te gebruiken!

   16.09.2019 08:18 Robina:
   Joyce - 01 jun.

   13.09.2019 20:02 Jeannot:
   En deze zoete aardappel frieten zijn heerlijk met zelfgemaakte mayonaise of BBQ saus.

  Ten anker

  Vond