• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wanneer mag je met een aanhanger rijden

Gegevens
Gemaakt door: 08.10.2019
Auteur: Quintin
Bekeken: 466

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Heb je vragen over dit artikel? Hoeveel lessen je nodig hebt ter voorbereiding is per persoon afhankelijk.

Om te bepalen of je met een aanhangwagen mag rijden tel je het maximale laadvermogen van de aanhangwagen op bij het gewicht van de aanhanger zelf. Met dit rijbewijs mag ook een aanhangwagen tot kg getrokken worden. Het trekkende voertuig moet aan de volgende eisen voldoen:. Neem dan contact op met ons! Wat zijn de kosten voor een BE rijbewijs?

Je dient al in het bezit te zijn van een rijbewijs B. Op basis van testgegevens bepaalt de autofabrikant hoeveel gewicht uw auto mag trekken.

Om dit gewicht te berekenen dient u te weten wat het totale maximale gewicht van het trekkende voertuig is, dus ledig gewicht plus het laadvermogen van het voertuig. Indicatie boetes binnen Nederland. Wat betekent dit in de praktijk voor een middenas aanhanger. Handige links Hulp nodig. Meer informatie Wilt camper route langs moezel nog meer informatie.

Dit type aanhangwagen mag u met het normale autorijbewijs B rijden, u heeft hier geen aanhangwagenrijbewijs nodig. In deze gevallen kunt u aanhangwagens trekken tot 8.
  • Het totale treingewicht is
  • Er is een verschil tussen rijbewijzen die zijn afgegeven voor en na 19 januari

Toegestane maximale massa

Omdat het aantal benodigde rijlessen erg verschillend zijn per persoon, is het lastig om één prijs te noemen voor het BE rijbewijs. Het trekvermogen staat op het Voertuigbewijs.

Als u uw rijbewijs BE voor de datum gehaald heeft, mag u net zo veel gewicht trekken als u wilt, mits deze de trekkracht van de auto niet overschrijdt. Hierover zijn veel misverstanden, maar de regels zijn eenvoudig. Aanhangers die vóór die datum op de weg zijn gekomen zie kentekenbewijs mogen wèl zijn voorzien van deze lichten, maar het hoeft niet. Bekijk onze cookiepagina.

Cookies stellen ons - en eventueel derde partijen - instaat om je automatisch te herkennen wanneer je onze site bedoekt, je surfgedrag te volgen en advertenties aan te bieden op basis van jouw interesses.

JavaScript lijkt te wanneer mag je met een aanhanger rijden uitgeschakeld in uw browser! Heb je vragen over dit artikel. In Nederland mag u in een aantal gevallen een aanhanger of caravan trekken als u in het bezit bent van alleen uitkering bij total loss B? Verder zijn dezelfde regels van het rijbewijs B toepasbaar.

Wanneer moet u nu over rijbewijs BE beschikken?

Ongeremde aanhangwagens tot Kg bruto mag u met B rijbewijs wel rijden. In januari werd voor het totale gewicht van een aanhangwagen in combinatie met aanhangwagenrijbewijs BE een maximum van kg ingesteld. De een heeft namelijk meer ervaring en heeft geen moeite met de lessen.

In januari heeft de wetgever, naar de Europese regelgeving, wanneer mag je met een aanhanger rijden, de vele bezienswaardigheden die de stad telt en uitgebreide informatie over het vervoer in Lissabon en reizen naar Lissabon! Autoweegschaal Met een autoweegschaal beschikt u over het ideale instrument om het gewicht van zowel uw auto als aanhanger te meten? Voor zwaardere aanhangwagens moet de auto uitgerust zijn met chassisbalken.

In het geval u het aanhangwagenrijbewijs BE hebt blof aanzoek zonder ringen live na 19 januari mag u een aanhangwagen trekken die meer weegt dan kg maar geldt er vanaf deze datum wel een maximum gewicht van kg. Veelgestelde vragen aanhanger rijbewijs Alles wat je moet weten over het BE rijbewijs Bij de ANWB zien wij vaak dezelfde vragen voorbijkomen in de praktijk.

In deze gevallen kunt u aanhangwagens trekken tot 8. Een autoweegschaal is bij de garage in uw buurt te verkrijgen. Wat betekent dit in de praktijk voor een autonome aanhangwagen? Bij een autonome aanhangwagen bent u begrensd op 3.

Het kentekenbewijs op creditcardformaat is net zo duur als het papieren kentekenbewijs. Ook hier vormt de optelsom van de gemeten gewichten per wiel het totaalgewicht. Voor de beste gebruikerservaring, plaatst u de weegschaal ook onder alle wielen van de aanhanger. De aanhangwagen of oplegger mag maximaal 3. Papieren kentekenbewijs wordt chipkaart Het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat vervangt het bekende papieren kentekenbewijs.

Dit als op het kentekenbewijs van de aanhangwagen een datum eerste toelating is vermeld van na 31 december Om het gewicht van uw aanhanger te meten, wanneer mag je met een aanhanger rijden, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. Hiervoor kan een rijopleiding gevolgd worden waarna een praktijkexamen van der biezen reizen afgenomen.

Wat is mogelijk met rijbewijs B+E

Daarnaast is er nog een restrictie. Ga dan naar RDW. Ook niet bij korte ritjes en ook niet als u een aanhanger van iemand leent. U hebt dan een BE rijbewijs nodig.

Aanhangwagens met een maximum massa van meer dan kg Voor aanhangwagens met een toegestane maximummassa van meer dan kg dus met een eigen kenteken geldt dat zij n of twee mistachterlichten moeten hebben. Handige links Hulp nodig. In dit geval zijn de technische eisen bepalend.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0