• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Scheikunde experimenten voor thuis

Gegevens
Gemaakt door: 12.09.2019
Auteur: Şüheda
Bekeken: 68

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Azijn en koper vormen samen een nieuwe stof, genaamd koperacetaat. Door het verhitten van de opgedroogde melk reageren sommige stoffen, waaronder lysine en lactose.

Aflevering Going out with a plop. Hoe het komt dat er geen water lekt? Aflevering Brand blussen met kastanjes. Bijtende vloeistof, explosief gas Ik denk dus ik plof! Aflevering Maak je eigen antibubbel.

Deze experimenten kun je samen met je kind doen, maar zijn ook helemaal zelfstandig uit te voeren. Kans op ontploffing namelijk nul!

Azijn en koper vormen samen een nieuwe stof, genaamd koperacetaat. Brood met berenburgkaviaar Ik denk dus ik plof. Aflevering 1: Creatief met druiven en dan: Plasma. Kan ontploffen. Laat het vervolgens even drogen op een handdoek. Met maizena en een beetje water kan je de grens tussen vast en vloeibaar opzoeken. Aflevering Spektakel van een hotpack, scheikunde experimenten voor thuis.

 • Druiven en dan: plasma!
 • Met wat wodka en een sinaasappel kun je etherische olie maken. Munten van 10 eurocent zijn gemaakt van een legering met de naam Nordic Gold en bestaat voor het grootste gedeelte uit koper.

Famme Navigation

Met melk en wat azijn kun je kerstversiering maken. Kids 20 aug Onderzoek steeds meer kinderen gaan niet naar school in Nederland.

Science LinX Science Experiments. Ingrediënten Stukjes zwart bouw papier ruw, waarin je de houtvezels vaak nog ziet zitten, ook wel construction paper genoemd Een kom met water Paar druppels doorzichtige nagellak gebruik een topcoat.

Aflevering Spektakel van een hotpack. Met een paar waxinelichtjes kan je een mooie steekvlam produceren.

Zonder atoombom Steekvlam zonder ontploffing Ik denk dus ik plof. Wanneer je het papier in het water doopt ontstaat er een laagje nagellak op het oppervlak.

Bakpoeder bestaat uit een zuur en uit zuiveringszout. Aflevering DNA voor kamerleden, scheikunde experimenten voor thuis.

Hetzelfde dus ook gebeurt zoals bij het eerdergenoemde water-olieverhaal. Als je bakpoeder oplost in water of een ander soortgelijke substantie, mengen het zuur en het zuiveringszout.

Ook interessant

Burn beertje burn Ik denk dus ik plof! Do try this at home! Of lekkere Indiase kaas. Going out with a plop Ik denk dus ik plof!

Catching snowflakes with glue Ik denk dus ik plof! Kids 18 aug Je kind meertalig opvoeden: zo doe je het in 9 stappen. Aflevering Freaky koolstofworm van suiker. Aflevering Geen fontein met nepchocola. Aflevering Oliebol in dieseltank.

Voor kinderen

Kans op ontploffing namelijk nul! Aflevering Bliksemflits van suikerklontje. Experimenteren is leren. Hierbij ontstaat een bruine kleur. Aflevering 6: Vliegen op bakpoeder.

Catching snowflakes with glue Ik denk dus ik plof. Deze experimenten kun je samen met je kind doen, maar zijn ook helemaal zelfstandig uit te voeren. Steekvlam door water Ik denk dus ik plof. Experimenteren is leren. Scheikunde experimenten voor thuis Pocheren in alcohol! Aflevering 4: Steekvlam door water. Follow us on facebook twitter youtube instagram flickr.

Aflevering Kerstdrankjes brouwen met wodka. Houd met één hand de zak vast of laat je kind dit doen , terwijl je met de andere hand het potlood door de beide zijdes steekt. Bijtende vloeistof, explosief gas Ik denk dus ik plof! Druiven en dan: plasma!

Aflevering Maak koffie van thee. De regenboogkleuren ontstaan vervolgens door een filmlaag. Lavalamp met bakpoeder Ik denk dus ik plof.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   20.09.2019 19:40 Yentel:
   Do try this at home! Aflevering Maak koffie van thee.

   17.09.2019 13:53 Polly:
   Aflevering Batterij van aardappel. Zo schrijf je een geheim bericht met melk.

  Ten anker

  Vond